Combinatiepremie voor hoogrendementsglas en muurisolatie

Bel ons: +32 16 48 18 51

Uw netbeheerder (Eandis of Infrax) kent een verhoogde combinatiepremie toe wanneer u binnen de 12 maanden investeert in:

  • nieuwe ramen met hoogrendementsglas
  • na-isolatie van een bestaande buitenmuur of spouwmuur

Het plaatsen van hoogrendementsglas wordt zo veel goedkoper. Met de combinatiepremie verdient u uw isolatie dus veel sneller terug.

Voor wie is de combinatiepremie?

U kunt de combinatiepremie aanvragen voor woningen, wooneenheden of woongebouwen in het Vlaams Gewest die voor 1 januari 2006 werden aangesloten op het elektriciteitsnet of waarvan de bouwaanvraag voor 1 januari 2006 werd ingediend.

Beide werken (raamvervanging en muurisolatie) dienen uitgevoerd te worden door een erkend intsallateur van spouwmuurisolatie. Smart Insulation is geregistreerd als erkend installateur. Wij werken conform de eisen van de Technische Specificatie STS 71.1.

De premie is enkel van toepassing op bestaande (spouw)muren. U kunt de premie niet aanvragen voor herbouwingen, uitbreidingen of grondige verbouwingen.

Voor de muurisolatie gelden de voorwaarden van de premie voor na-isolatie van spouwmuren. De nieuwe ramen moeten hoogrendementsglas hebben. Klik hier voor de exacte voorschriften voor uw hoogrendementsglas en de technische eisen voor uw isolatiemateriaal.

Smart Insulation werkt uitsluitend met KNAUF Insulation Supafil inblaaswol. Deze inblaaswol voldoet ruimschoots aan de eisen van de netbeheerders.

Hoeveel bedraagt de combinatiepremie?

De premie voor uw (spouw)muurisolatie is even hoog als de premie voor na-isolatie van spouwmuren (6 euro per mzonder maximum).

De isolatiepremie voor hoogrendementsglas ligt bij de combinatiepremie wel 4 keer hoger dan wanneer u enkel hoogrendementsglas laat plaatsen.

Met de combinatiepremie ontvangt u 48 tot 60 euro per vierkante meter voor de plaatsing van hoogrendementsglas met een maximum van 1680 euro of 2100 euro, afhankelijk van de isolatiewaarde van het glas en uw gehele raam.

Voor beschermde afnemers (personen die recht hebben op de sociale maximumprijzen voor elektriciteit en gas) worden de premie en de maxima met 50% verhoogd.

De combinatiepremie aanvragen

U dient de combinatiepremie bij uw netbeheerder aan te vragen. Op deze pagina leest u precies hoe u de combinatiepremie kunt aanvragen en welke documenten u hiervoor nodig heeft.

Belangrijk! De combinatiepremie voor hoogrendementsglas en (spouw)muurisolatie wordt in 2016 afgebouwd. Isoleer uw spouwmuur nog voor 1 juli 2016 om te genieten van de combinatiepremie!

Wij helpen u graag met uw premie

Heeft u nog vragen of wilt u hulp bij het aanvragen van de combinatiepremie voor gelijktijdige investering in raamvervanging en muurisolatie?

Wij helpen u graag om uw combinatiepremie aan te vragen. Contacteer ons hieronder vrijblijvend voor een afspraak.