Informatie over spouwmuurisolatie

Bel ons: +32 16 48 18 51

Zoekt u informatie over spouwmuurisolatie, dakisolatie of zolderisolatie? Hieronder ziet u onze antwoorden op de meest gestelde vragen over spouwmuurisolatie en isolatie in het algemeen.

Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen of wilt u graag meer informatie? Aarzel niet en neem meteen contact met ons op. Wij helpen u graag snel verder.

Neem contact met ons op

Klik op de vragen hieronder om de antwoorden te lezen

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie?

Uw spouwmuren isoleren biedt tal van voordelen: uw energiekosten zullen dalen, uw huis zal in de winter warmer zijn en in de zomer verkoeling bieden, u zult minder omgevingsgeluiden horen, u ontvangt een officieel energieattest, uw woning stijgt in waarde en u verdient uw investering terug op 3 tot 5 jaar.

Wat zijn de nadelen van spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie heeft enkel nadelen als u de isolatie slecht of met verkeerde materialen laat plaatsen. Spouwmuurisolatie is ook niet even goed geschikt voor alle woningen.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie over 6 mogelijke nadelen van spouwmuurisolatie en hoe u deze nadelen kunt voorkomen. De voordelen van spouwmuurisolatie wegen immers nog altijd op tegen de (mogelijke) nadelen.

Wat zijn de beste isolatiematerialen voor mijn spouwmuur?

U kunt verschillende soorten spouwmuurisolatie gebruiken om uw spouwmuur te isoleren. Welk isolatiemateriaal u uiteindelijk kiest hangt af van uw woning, uw budget en uw persoonlijke voorkeuren. Klik op de knop hieronder voor een vergelijking van de verschillende soorten isolatiematerialen.

Wat zijn de voordelen van dakisolatie en zolderisolatie?

Als u uw dak of zolder isoleert dan geniet u van voordelen op korte en lange termijn: uw energiekosten dalen meteen, u ervaart meer wooncomfort, u verdient uw investering snel terug en uw woning stijgt in waarde. Hieronder leest u meer over de voordelen van dak- en zolderisolatie.

Hoeveel kost spouwmuurisolatie?

De kostprijs van spouwmuurisolatie is afhankelijk van een aantal factoren: de spouwbreedte, de netto oppervlakte van de muren die geïsoleerd zullen worden en de moeilijkheidsgraad van uw woning. Wij komen graag langs voor een gratis diagnose van uw woning. Dan kent u meteen de exacte investering om uw spouwmuren te isoleren. Klik op de knop hieronder om een afspraak te maken.

Wat zijn de eisen voor spouwmuurisolatie?

De meeste huizen kunnen voorzien worden van spouwmuurisolatie. Maar elk huis is natuurlijk anders. Daarom komen wij graag langs voor een gratis diagnose. Dan weten we meteen of u uw spouwmuren kunt laten isoleren.

Om uw spouwmuren correct te isoleren dienen uw spouwen breed en zuiver te zijn, dienen er gesloten binnen- en buitenbladen te zijn en moeten er spouwhaken of ankerpunten zijn. Verder dient het schrijnwerk perfect aan te sluiten op het metselwerk. Uiteraard dienen de muren vrij en bereikbaar te zijn.

Zoals gezegd komen wij graag langs voor een gratis diagnose. Klik hieronder om een afspraak te maken. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om de afspraak te bevestigen.

Hoe lang duren de werken voor spouwmuurisolatie?

Smart Insulation isoleert uw spouwmuren meestal in 1 werkdag. In uitzonderlijke gevallen isoleren wij 2 werkdagen, soms zijn wij in een halve dag klaar. Wij isoleren uw spouwmuren zonder kap- en breekwerk en zonder sporen na te laten. Bovendien werken wij snel, netjes en zeer efficiënt.

Kan ik thuis blijven tijdens de isolatie van mijn spouwmuren?

U kunt zeker thuis blijven wanneer wij uw spouwmuren isoleren! Isolatie plaatsen wordt vaak verward met kap- en breekwerk maar dat is zeker niet het geval. Doorgaans duren de werken slechts 1 dag. U zult hier weinig hinder van ondervinden. Hieronder leest u meer over onze werkwijze.

Wat gebeurt er met de gaten van de spouwmuurisolatie?

Om spouwmuurisolatie in uw spouwmuur te injecteren boren wij gaatjes van 18 mm op de punten waar de voegen van uw muur elkaar kruisen. Wanneer de spouwmuurisolatie aangebracht is voegen wij deze boorgaten weer zorgvuldig dicht in hun oorspronkelijke kleur.

Onze experts bezitten uitstekende voegtechnieken en kunnen elk voegsel bijkleuren met een aantal basistinten. Het verschil voor of na de isolatiewerken ziet u niet. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze werkwijze en afwerking.

Hoe weet ik of heel mijn spouwmuur gevuld is?

Onze experts passen tijdens de isolatiewerken meerdere controles toe om te controleren of de spouwmuur volledig opgevuld is. In de eerste plaats boren zij hun gaatjes in een specifiek boorpatroon. Dit garandeert een naadloze na-isolatie. In de tweede plaats controleren onze installateurs systematisch en onafhankelijk van elkaar de opvulling van uw spouwmuur.

Deze dubbele controle en de stevigheid van KNAUF Insulation Supafil inblaaswol zorgen ervoor dat uw spouwmuur optimaal en zonder koude bruggen geïsoleerd is. Heeft u verdere vragen? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Leidt spouwmuurisolatie tot condensatie?

Spouwmuurisolatie leidt niet rechtstreeks tot condensatie maar het is wel belangrijk dat u voldoende ventilatie voorziet. Condensatie wordt immers veroorzaakt door slechte ventilatie.

Hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe minder verse lucht er door spleten en kieren binnenkomt. KNAUF Insulation Supafil inblaaswol zorgt voor de meest gezonde luchtkwaliteit van alle isolatiematerialen.

Daarom werkt Smart Insulation enkel met KNAUF Insulation Supafil inblaaswol. Neem gerust contact met ons op voor meer advies over spouwmuurisolatie en de luchtkwaliteit in uw geïsoleerde woning.

Isoleert een spouwmuur zonder na-isolatie niet voldoende?

Absoluut niet. Elke spouwmuur isoleert veel beter als hij na-geïsoleerd is.

Een stilstaande luchtlaag isoleert immers goed, maar de lucht tussen het binnen- en het buitenspouwblad van uw muur is vanwege spleten, kieren en kleine openingen in het metselwerk voortdurend in beweging. Daarom is het wel degelijk van belang om spouwmuurisolatie te voorzien.

Heeft u verdere vragen over spouwmuurisolatie? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Ik heb hoogrendementsbeglazing. Heb ik nog spouwmuurisolatie nodig?

Absoluut! Het heeft weinig zin om hoogrendementsglazen in ongeïsoleerde spouwmuren te plaatsen. In de winter doet u toch ook niet uw handschoenen en muts aan om vervolgens zonder jas de deur uit te gaan? Contacteer ons vrijblijvend voor meer advies over spouwmuurisolatie.

Vermindert de isolatiewaarde van spouwmuurisolatie op termijn?

De isolatiewaarde van spouwmuurisolatie blijft behouden. Glaswol is een bijzonder duurzaam product dat niet wordt aangetast door temperatuurschommelingen of permanente aanraking met vocht. De structuur blijft behouden, het verzakt of barst niet. Hierdoor blijft de isolatiewaarde van uw spouwmuurisolatie stabiel. Wij vertellen u hier graag meer over tijdens een persoonlijk gesprek.

Kan spouwmuurisolatie ook bij nieuwbouwwoningen?

Zeker! De spouwmuren van nieuwbouwwoningen kunnen perfect nageïsoleerd worden. Zodra de dakbedekking is uitgevoerd, de raam- en deuropeningen afgesloten zijn en de binnenpleistering is aangebracht, is uw woning klaar voor spouwmuurisolatie.

Wist u dat het na-isoleren van uw nieuwbouw bovendien efficiënter en sneller is dan de traditionele manier van bouwen omdat het aansluiten van verschillende isolatieplaten vermeden wordt? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Is glaswol brandbaar isolatiemateriaal?

Glaswol is niet ontvlambaar en niet brandversnellend. Om glaswol te laten branden is de aanvoer van verse lucht (zuurstof) nodig. Na het aanbrengen van uw spouwmuurisolatie is elke kier en opening in de muur gedicht en de luchtcirculatie tot stilstand gebracht. Wij bespreken de buitengewone eigenschappen van onze KNAUF Insulation Supafil producten graag tijdens een persoonlijk gesprek.

Wat is de terugverdientijd voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een uiterst interessante investering. U bespaart vanaf de eerste dag op uw energiefactuur. Deze besparing kan per jaar oplopen tot honderden euro’s.

Bovendien stijgt uw woning in waarde. Bij een eventuele verkoop haalt u uw investering er dus meteen uit.

Tot slot kunt u uiteraard genieten van isolatiepremies van uw netbeheerder en van isolatiesubsidies van de Vlaamse overheid.

Hierdoor is de gemiddelde terugverdientijd voor spouwmuurisolatie 3 tot 5 jaar.

Wij helpen u graag om de juiste isolatiepremies en isolatiesubsidies aan te vragen. Hier leest u er alles over. Neem hieronder contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Welke isolatiepremies en isolatiesubsidies zijn er?

Als u uw spouwmuren, uw zolder of uw dak isoleert dan kunt u beroep doen op diverse isolatiepremies van uw netbeheerder en de Vlaamse overheid. Het is echter vaak niet makkelijk om de juiste premies te vinden, laat staan om ze correct aan te vragen.

Smart Insulation helpt u daarom graag om de juiste isolatiepremies en isolatiesubsidies aan te vragen. Op die manier laat u geen geld liggen en kunt u de terugverdientijd van uw isolatie nog korter maken. Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat doe ik met mijn rolluikkasten?

De verbinding van de spouw met de rolluikkast dient onderbroken te worden. In de meeste gevallen nemen wij de afwerkplaat aan de binnenzijde van de rolluikkast. Op deze manier kan de onderbreking op een kwalitatieve manier gebeuren.

Ook voor rolluikkasten die niet meer geopend kunnen worden hebben wij de nodige esthetische oplossingen. Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Is spouwmuurisolatie mogelijk bij een geschilderd huis?

Een volledige spouwvulling vereist een dampopen systeem. Indien uw huis in het verleden reeds werd geschilderd, zullen wij de dampopenheid hiervan trachten te verifiëren.

Hiervoor nemen wij contact op met de schilder of de fabrikant van de verf. Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Wenst u een afspraak met een van onze experts?


Vragen over spouwmuurisolatie, dakisolatie of zolderisolatie?

Heeft u vragen over spouwmuurisolatie, dakisolatie of zolderisolatie of wilt u graag vrijblijvend een afspraak maken? Vul hieronder uw contactgegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.