Isolatiepremies en subsidies

Bel ons: +32 16 48 18 51


De overheid en uw netbeheerder stellen een aantal isolatiepremies ter beschikking voor isolatie- en verbouwingswerken. Hierdoor kunt u een groot deel van uw isolatiekosten terugwinnen.

Omdat het echter vaak moeilijk is om de juiste isolatiepremies te vinden en aan te vragen zetten wij hieronder de 4 belangrijkste isolatiepremies en financiële voordelen op een rijtje.


1. Verbeteringspremie

Allereerst kunt u een verbeteringspremie voor gevelwerken of dakwerken aanvragen bij de Vlaamse overheid. Deze premie bedraagt 1500 euro voor gevelwerken en 1250 euro voor dakwerken.

Uw woning dient minstens 25 jaar oud te zijn, het moet uw hoofdwoning zijn en u mag maximaal 3 keer een verbeteringspremie aanvragen binnen een periode van 10 jaar. Verder zijn er beperkingen op basis van uw gezinsinkomen en het minimale factuurbedrag.

U kunt de verbeteringspremie combineren met de premie voor na-isolatie van spouwmuren of de combinatiepremie voor spouwmuren en hoogrendementsglas. Verder kunt u de verbeteringspremie ook combineren met de belastingvermindering voor dakisolatie.

Spouwmuurisolatie---Smart-insulation---Verbeteringspremie
Spouwmuurisolatie-premies-subsidies

2. Premie voor na-isolatie spouwmuren

Bovenop de verbeteringspremie kunt u ook een premie voor na-isolatie van spouwmuren aanvragen bij uw netbeheerder Eandis of Infrax. Deze premie bedraagt 5 euro per vierkante meter spouwmuur die na-geïsoleerd wordt. Hier staat geen maximum op.

Om van deze premie te genieten moet de bouwaanvraag voor uw woning voor 1-1-2006 aangevraagd zijn. Herbouw of grondige uitbreiding van de huidige woning komen niet in aanmerking.

Verder dienen uw spouwmuren minstens 5 cm breed te zijn en moeten ze volledig opgevuld worden met isolatiemateriaal met een grote warmteweerstand.

3. Combinatiepremie

Als u gelijktijdig investeert in na-isolatie van uw spouwmuur én nieuwe ramen met hoogrendementsglas dan kunt u bij uw netbeheerder een combinatiepremie aanvragen.

U kunt de combinatiepremie combineren met de Verbeteringspremie van de Vlaamse overheid maar niet met de Premie voor na-isolatie van spouwmuren; die zit in de combinatiepremie vervat.

U ontvangt 5 euro per vierkante meter spouwmuur die na-geïsoleerd wordt (zonder maximum).

De premie voor uw raamvervanging is wel 4 keer hoger dan de premie die u krijgt zonder na-isolatie van uw spouwmuren. Zo kunt u uw nieuwe ramen én uw spouwmuurisolatie snel terugverdienen.

Smart-insulation-Premies-en-subsidies-combinatiepremie
Smart-Insulation-premies-dakisolatie-Zolderisolatie-Spouwmuurisolatie

4. Belastingvermindering voor dakisolatie

Wilt u uw dak of zoldervloer isoleren? Dan kunt u bij de Vlaamse overheid een belastingvermindering van 30% op het factuurbedrag aanvragen met een maximum belastingvermindering van 3.050 euro per woning.

Deze premie is combineerbaar met de Verbeteringspremie van de Vlaamse overheid.

Als u uw dakisolatie laat plaatsen door een aannemer dan liggen de premies ongeveer dubbel zo hoog dan wanneer u de isolatie zelf plaatst. Bovendien heeft u recht op een BTW tarief van 6% i.p.v. 21% . Meestal komt een aannemer dus goedkoper uit dan zelfplaatsing.

Als uw zolder onbewoonbaar is dan mag u ook de zoldervloer of het plafond van de bovenste verdieping laten isoleren.


Wij helpen u graag met uw premies

Isolatiepremies aanvragen is al bijna een vak apart. Wij doen het elke dag. Als ATG-gecertificeerd aannemer helpen wij u graag, ook na de plaatsing van uw isolatie.

Wij komen altijd eerst langs voor een gratis diagnose van uw woning. Wij geven meteen advies en wij helpen u ook om alle mogelijke isolatiepremies en belastingvoordelen aan te vragen.