Premie voor na-isolatie van spouwmuren

Bel ons: +32 16 48 18 51

Als u een bestaande spouwmuur van uw woning of appartement laat na-isoleren door een erkende aannemer zoals Smart Insulation, dan krijgt u van uw netbeheerder (Infrax of Eandis) een isolatiepremie.

Met deze premie kunt u uw spouwmuurisolatie nog sneller terugverdienen. U kunt de terugverdientijd van uw spouwmuurisolatie zelf berekenen via de energiewinstcalculator.

Voor wie is de premie voor na-isolatie van spouwmuren?

U kunt de premie voor na-isolatie van spouwmuren aanvragen voor woningen, wooneenheden of woongebouwen in het Vlaams Gewest die voor 1 januari 2006 werden aangesloten op het elektriciteitsnet of waarvan de bouwaanvraag voor 1 januari 2006 werd ingediend.

De premie is enkel van toepassing op bestaande spouwmuren. U kunt de premie niet aanvragen voor herbouwingen, uitbreidingen of grondige verbouwingen.

De spouw moet minstens 5 cm breed zijn. Bovendien moet de volledige spouw opgevuld worden met isolatiemateriaal dat voldoet aan strenge voorwaarden met betrekking tot veiligheid en isolatiewaarde. Smart Insulation werkt uitsluitend met KNAUF Insulation Supafil inblaaswol. Deze inblaaswol voldoet ruimschoots aan de eisen van de netbeheerders.

De isolatiewerken dienen uitgevoerd te worden door een erkend installateur van spouwmuurisolatie. Smart Insulation is geregistreerd als erkend installateur. Wij werken conform de eisen van de Technische Specificatie STS 71.1.

Hoeveel bedraagt de premie voor na-isolatie van spouwmuren?

De premie voor na-isolatie van spouwmuren bedraagt 5 euro per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte. Voor aanvragen met een eindfactuur vanaf 1-1-2014 is er geen maximum meer.

Voor beschermde afnemers (personen die recht hebben op de sociale maximumprijzen voor elektriciteit en gas) wordt de premie met 50% verhoogd.

Premie voor na-isolatie van spouwmuren aanvragen

Belangrijk! De premie voor na-isolatie van spouwmuren wordt in 2018 afgebouwd. Isoleer uw spouwmuur nog voor 1 juli 2018 om te genieten van de volledige premie voor na-isolatie.

Op deze pagina leest u precies hoe u de premie voor na-isolatie van spouwmuren kunt aanvragen en welke documenten u hiervoor nodig heeft.

Wij helpen u graag met uw premie

Heeft u nog vragen of wilt u hulp bij het aanvragen van de premie voor na-isolatie?

Wij helpen u graag om de premie voor na-isolatie van spouwmuren aan te vragen. Contacteer ons hieronder vrijblijvend voor een afspraak.