Spouwmuurisolatie

Bel ons: +32 16 48 18 51

Waarom spouwmuurisolatie?

Met spouwmuurisolatie (het na-isoleren van bestaande spouwmuren) kunt u meteen tot 26% besparen op uw energiefactuur. Door de inblaaswol kan de lucht in uw spouwmuur niet meer bewegen. Dit zorgt voor een optimale thermische en akoestische isolatie.

Spouwmuurisolatie is goed voor uw portemonnee én uw gezondheid. Uw woning is voortaan warm in de winter, koel in de zomer en altijd rustig omdat vervelende geluiden van buiten  gedempt worden.

Smart Insulation isoleert uw spouwmuur met KNAUF Insulation Supafil inblaaswol. Dit is zeer fijne glaswol met uitstekende isolerende kwaliteiten die onder hoge druk in uw spouwmuur geblazen wordt. Het resultaat is een goed geïsoleerde muur en gezonde lucht in huis.

Smart-Insulation-Zolderisolatie-Spouwmuurisolatie
Smart-Insulation-dakisolatie-Zolderisolatie-Spouwmuurisolatie

De voordelen van spouwmuurisolatie

Tussen 2013 en 2015 kende Vlaanderen een spectaculaire toename van het aantal spouwmuurisolaties. Wij zetten de voordelen van spouwmuurisolatie graag voor u op een rijtje:

  • Uw energiekosten dalen meteen
  • U ervaart meer thermisch én akoestisch comfort
  • Spouwmuurisolatie verdient zich zeer snel terug
  • U krijgt een gunstig EPC-attest voor uw woning
  • Uw woning stijgt in waarde
  • De werken laten geen sporen na
  • De werken duren meestal slechts 1 dag!
Meer over deze voordelen

Spouwmuurisolatie met inblaaswol

Smart Insulation isoleert uitsluitend met KNAUF Insulation Supafil inblaaswol. Wij gebruiken dus geen isolatieplaten, geen isolatieparels en zeker geen PUR-isolatieschuim. Inblaaswol isoleert sneller en beter én is veel gezonder dan andere isolatiematerialen!

KNAUF Insulation Supafil inblaaswol is onbrandbaar, vochtwerend én ademend van binnen naar buiten, zonder gevaar op ‘inzakken’ en koude bruggen. Dit garandeert een gezonde luchtkwaliteit voor u en uw gezin, een heel jaar lang.

Smart insulation - Knauff

Hoe isoleren wij uw spouwmuur

Wij komen eerst langs voor een gratis diagnose van uw spouwmuur. Vervolgens isoleren wij uw spouwmuur in 4 stappen. Dit gebeurt zonder kap- en breekwerk en zonder sporen na te laten! Meestal zijn wij binnen 1 dag klaar. U kunt gewoon thuis blijven terwijl wij aan het werk zijn.

Stap 1

Stap 1

Eerst controleren wij de breedte van uw spouwmuur.
Stap 2

Stap 2

Vervolgens boren we gaatjes in de voegen van uw muur.
Stap 3

Stap 3

Dan vullen wij uw spouwmuur op met inblaaswol.
Stap 4

Stap 4

Tot slot maken wij alle gaatjes terug netjes dicht.

Wij werken steeds met teams van 2 installateurs die elkaars werk controleren. Op deze manier zijn wij dubbel zo snel klaar. Bovendien bent u er zo zeker van dat uw muur optimaal geïsoleerd is en dat u geen sporen van de gaatjes zult zien.

Premies en subsidies voor spouwmuurisolatie

De kosten voor spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van het type metselwerk, de breedte van uw spouwmuren en het gebruikte isolatiemateriaal. De terugverdientijd is gemiddeld 3 tot 5 jaar. Bovendien kunt u een deel van de kosten terugbetaald krijgen.

De overheid en uw netbeheerder stellen immers isolatiepremies ter beschikking. Op energiesparen.be vindt u hier informatie over. Helaas is het niet altijd eenvoudig om de juiste premies te vinden. Daarom helpen wij u graag.

Klik hieronder voor een duidelijk overzicht van de belangrijkste isolatiepremies en subsidies. Deze premies gelden enkel als u de isolatiewerken laat uitvoeren door een ATG gecertificeerd installateur zoals Smart Insulation.

Wij helpen u graag om de juiste subsidies aan te vragen. Zo verdient u uw spouwmuurisolatie nóg sneller terug.

Heeft u nog vragen over spouwmuurisolatie?

Vragen over spouwmuurisolatie?

Heeft u vragen over spouwmuurisolatie of wilt u graag een vrijblijvende afspraak maken? Vul hieronder uw contactgegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.