Vlaamse verbeteringspremie

Bel ons: +32 16 48 18 51

De Vlaamse overheid kent een verbeteringspremie toe om dakwerken en gevelwerken aan oudere woningen te stimuleren. U kunt de verbeteringspremie dus gebruiken voor de na-isolatie van uw spouwmuren of van uw zolder of dak.

Voor wie is de Vlaamse verbeteringspremie?

De Vlaamse verbeteringspremie voor specifieke verbeteringswerken aan de woning, of voor verbouwingswerken om overbewoning te verhelpen, is er voor u als:
  • als u werken uitvoert aan uw woning (dak, buitenschrijnwerk, elektriciteit, verwarming, sanitair, gevel, vochtbestrijding of uitbreidingswerken).
  • uw woning minstens 25 jaar oud is (gerekend vanaf de datum van eerste bewoning zoals opgetekend in het bevolkingsregister van de gemeente). De woning dient als hoofdverblijfplaats te gelden en in het Vlaams Gewest te liggen.
  • als het belastbaar inkomen van uw gezin in 2016 niet hoger ligt dan 29.600 euro, aangevuld met 1.540 per extra persoon ten laste (een inwonend kind of ander gezinslid met een ernstige handicap)

Hoeveel bedraagt de Vlaamse verbeteringspremie?

De verbeteringspremie voor dakwerken bedraagt 1.250 euro bij een factuur met een minimumbedrag van 2.500 euro. U kunt dus 1.250 euro premie voor uw dakisolatie of zolderisolatie ontvangen. Om van deze premie te genieten dient u ook uw dak te vervangen.

De verbeteringspremie voor gevelwerken bedraagt 1.500 euro bij een factuur met een minimumbedrag van 3.000 euro. U kunt dus 1.500 euro premie voor uw spouwmuurisolatie ontvangen.

De verbeteringspremie voor de behandeling van optrekkend muurvocht bedraagt 750 euro bij een factuur met een minimumbedrag van 1.500 euro.

Heel wat lokale besturen bieden een aanvullende verbeteringspremie aan als u er al een krijgt van het Vlaams Gewest. Kijk hiervoor op www.premiezoeker.be.

Hoe wordt de Vlaamse verbeteringspremie berekend?

De Vlaamse verbeteringspremie wordt berekend aan de hand van ingediende facturen van de uitgevoerde werken. Deze facturen mogen bij de aanvraag niet ouder zijn dan een jaar.

U kunt in een periode van 10 jaar maximaal 3 keer een verbeteringspremie aanvragen. U mag geen twee aanvragen voor hetzelfde onderdeel indienen.

Belangrijk: De Vlaamse verbeteringspremie is cumuleerbaar met de Premie voor na-isolatie van spouwmuren OF de Combinatiepremie voor hoogrendementsglas en muurisolatie. De Vlaamse verbeteringspremie is ook cumuleerbaar met de Belastingvermindering voor dakisolatie van de Vlaamse Overheid.

Vlaamse Verbeteringspremie aanvragen

Hier vindt u nog meer informatie over de Vlaamse Verbeteringspremie.  En hier kunt u de Vlaamse Verbeteringspremie meteen aanvragen.

Heeft u verdere vragen of wilt u extra hulp? Geen probleem! Als ATG-gecertificeerd aannemer helpen wij u graag om uw Verbeteringspremie aan te vragen.

Neem hieronder contact met ons op. Wij komen graag langs voor een gratis diagnose van uw woning. Wij geven meteen advies en wij helpen u dan meteen om de Verbeteringspremie aan te vragen.