Voordelen van dak- en zolderisolatie

Bel ons: +32 16 48 18 51

Als u uw dak of zolder isoleert dan geniet u van voordelen op korte en lange termijn: uw energiekosten dalen meteen, u ervaart meer wooncomfort, u verdient uw investering snel terug en uw woning stijgt in waarde. Hieronder leest u meer over de voordelen van dak- en zolderisolatie.

1. Uw energiekosten dalen meteen

In het nieuws hoort u – steeds opnieuw – dat u energieprijzen moet vergelijken om honderden euro’s te kunnen besparen.

Het kan echter makkelijker: als u uw dak of zolder laat isoleren dan dalen uw energiekosten meteen, ongeacht uw energieleverancier. Bovendien bent u niet onderhevig aan prijsinvloeden.

2. Uw woning stijgt in waarde

Uw woning stijgt in waarde wanneer u uw dak of zolder isoleert. Het spreekt voor zich dat een woning makkelijker verkoopt als ze de bewoners minder kost aan energie en meer comfort biedt.

Slechte isolatie kan zelfs ronduit nadelig zijn voor de waarde van uw woning. Een EnergiePrestatieCertificaat (EPC) geeft in één oogopslag informatie over het energieverbruik van uw woning. Als een EPC uw woonst laag beoordeelt, is dat een slecht signaal naar potentiële kopers.

3. Uw dakisolatie verdient zichzelf snel terug

Dak- en zolderisolatie verdienen zichzelf in de meeste gevallen terug op 3 tot 5 jaar. Elk huis is echter anders. Daarom hangt de precieze terugverdientijd af van de specifieke constructie van uw dak en het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt.

Wij komen graag langs voor een gratis diagnose. Daarna kunt u meteen uw terugverdientijd berekenen.

4. Isolatiepremies en belastingvermindering

De overheid en uw netbeheerder stellen een aantal isolatiepremies voor isolatie- en verbouwingswerken ter beschikking. Hierdoor kunt u een groot deel van uw isolatiekosten terugwinnen en uw investering nóg snelle rterugverdienen.

Het is echter vaak moeilijk om de juiste isolatiepremies te vinden en aan te vragen. Daarom zetten wij hier de 4 belangrijkste isolatiepremies en financiële voordelen op een rijtje. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

5. U ervaart meer wooncomfort

Een geïsoleerde woning geeft vanaf de eerste dag een beter wooncomfort. Als u uw dak of zolder isoleert dan blijft uw woning warmer in de winter en koeler in de zomer. Maar dat is niet alles!

Dakisolatie biedt ook meer akoestisch comfort. Met KNAUF Insulation Supafil inblaaswol kunt u de invloed van hinderlijke geluiden tot een minimum beperken. Lawaai van voorbijrijdende auto’s, bussen, treinen en vliegtuigen worden sterk gedempt.

6. De werken aan uw huis duren slechts 1 dag

Onze experts spuiten de inblaaswol op uw zolder en onder uw dak. Wij doen dit zonder breekwerk en zonder sporen na te laten. Meestal zijn wij binnen 1 dag klaar!

U kunt zelfs thuis blijven tijdens de werken. Na slechts 1 dag dalen uw energiekosten, stijgt de waarde van uw huis, en natuurlijk ook uw wooncomfort. Klik hier voor een gratis diagnose van uw woning.

Heeft u nog vragen over dak-of zolderisolatie?

Vragen over dakisolatie of zolderisolatie?

Heeft u vragen over dakisolatie of zolderisolatie of wilt u graag vrijblijvend een afspraak maken? Vul hieronder uw contactgegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.