Voordelen van spouwmuurisolatie

Bel ons: +32 16 48 18 51

Als u uw spouwmuren isoleert dan geniet u van voordelen op de korte en lange termijn. De belangrijkste voordelen van spouwmuurisolatie: uw energiekosten dalen meteen, u ervaart meer akoestisch comfort, u verdient uw investering snel terug en uw woning stijgt in waarde. Hieronder leest u meer over de voordelen van spouwmuurisolatie.

1. Uw energiekosten dalen meteen

In het nieuws hoort u – steeds opnieuw – dat u energieprijzen moet vergelijken om honderden euro’s te kunnen besparen.

Het kan echter makkelijker: als u uw spouwmuren laat isoleren dan dalen uw energiekosten meteen, ongeacht uw energieleverancier. Bovendien bent u niet onderhevig aan prijsinvloeden.

2. U ervaart meer wooncomfort

Een geïsoleerde woning geeft vanaf de eerste dag een beter wooncomfort. Als u uw spouwmuren isoleert dan blijft uw woning warmer in de winter en koeler in de zomer. Maar dat is niet alles!

Spouwmuurisolatie biedt ook meer akoestisch comfort. Met KNAUF Insulation Supafil inblaaswol kunt u de invloed van hinderlijke geluiden tot een minimum beperken. Lawaai van voorbijrijdende auto’s, bussen, treinen en vliegtuigen worden sterk gedempt.

3. Spouwmuurisolatie verdient zichzelf terug

Spouwmuurisolatie verdient zichzelf in de meeste gevallen terug op 3 tot 5 jaar. Elk huis is echter anders. Daarom hangt de precieze terugverdientijd af van het type metselwerk, de breedte van uw spouwmuren en het isolatiemateriaal dat wordt gebruikt.

Wij komen graag langs voor een gratis diagnose. Daarna kunt u meteen uw terugverdientijd berekenen.

4. Uw woning stijgt in waarde

Als u uw spouwmuren laat isoleren dan stijgt uw woning in waarde. Het spreekt voor zich dat een woning makkelijker verkoopt als ze de bewoners minder kost aan energie en meer comfort biedt.

Slechte isolatie kan zelfs ronduit nadelig zijn voor de waarde van uw woning. Een EnergiePrestatieCertificaat (EPC) geeft in één oogopslag informatie over het energieverbruik van uw woning. Als een EPC uw woonst laag beoordeelt, is dat een slecht signaal naar potentiële kopers.

Heeft u nog vragen over spouwmuurisolatie?

Vragen over spouwmuurisolatie?

Heeft u vragen over spouwmuurisolatie of wilt u graag een vrijblijvende afspraak maken? Vul hieronder uw contactgegevens in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.